Caminhando brengt 'Onderstroom'

Spelende kinderen in de Congo-stroom
    
 
zaterdag 20 mei 2006 - 20 u. - onder leiding van Stijn De Beenhouwer
Ten voordele van heropbouw school en ziekenhuis in Boso Modanda, Congo
 

Welkom op de webstek van Caminhando, een solidariteitskoor uit Leuven.

'Caminhando' is een lied van de Braziliaan Geraldo Vandré, zingend voor vrijheid. Caminhando is ook een koor dat liederen brengt in verbondenheid met alle volkeren en verdrukten op de wereld. Deze verbondenheid komt zowel in de inhoud van de liederen als in de verscheidenheid van talen tot uiting.

Naar jaarlijkse gewoonte bracht het Leuvense Solidariteitskoor Caminhando u in mei een sfeervolle muzikale avond. Dit jaar kon u Caminhando aan het werk zien op zaterdag 20 mei om 20 uur , in de Sint-Geertruikerk in Leuven. U kon genieten van een avond liederen uit de hele wereld onder leiding van Stijn De Beenhouwer, afgewisseld met inhoudelijke intermezzo’s en een voorstelling van het project waarnaar de opbrengst van het concert gaat.

Klik hier voor de foto's van het concert

Kaarten

Uiteraard zijn er geen kaarten meer beschikbaar, aangezien het concert afgelopen is. U kunt uw steun aan het project evenwel nog betuigen via een gift op rekeningnummer 431-0689031-10 van Caminhando, Brusselsestraat 292/7, 3000 Leuven, met vermelding 'Steun Boso Modanda'.

Project

Dit jaar gaven we tijdens ons concert een stem aan de ‘onderstroom’. Ook in moeilijke omstandigheden blijft er in mensen een kracht bestaan, een onderstroom van hoop op en verlangen naar een betere toekomst. Het is die onderstroom die maakt dat mensen de moed niet opgeven, maar de handen in elkaar slaan om samen hun toekomst vorm te geven. We willen die kleine straaltjes hoop samenbrengen en laten groeien tot een krachtige stroom, die mensen nieuwe kansen biedt en een nieuw perspectief op de toekomst geeft.

We zongen dit jaar voor Congo, voor de mensen die leven rond de grote Congo-stroom. Zij kregen het de voorbije jaren erg hard te verduren. Door de burgeroorlog liggen de basisvoorzieningen (scholen, ziekenhuizen, ...) in het land grotendeels in puin. In ‘Boso Modanda’, een afgelegen gebied in Noord-Congo, blijven de mensen niet bij de pakken zitten. Samen met de Congolese scheutist en ex-Caminhandolid Michel Ekonzo, proberen ze hun verwoeste ziekenhuis en scholen weer op te bouwen. Met dit concert willen we hen een hart onder de riem steken, en een financieel duwtje in de rug geven.

Een druppel op een hete plaat? Misschien. Maar vele druppels samen vormen ooit een brede en krachtige stroom...

Met zang, muziek en voordracht zetten we dat op 20 mei op een luchtige manier in de kijker.

Klik hier voor een reeks foto's van ter plaatse.

Promotie

Koorwebstek

Voor meer informatie over het koor en zijn werking: zie de rest van onze website.

Solidariteitskoor Caminhando Leuven
Laatste wijziging: 22 juli 2006 door | http://www.caminhando.be