Solidariteitskoor Caminhando Leuven
Caminhando brengt Op-Maat

Project - Promotie - Koorwebstek - Intern - English version

Welkom op de webstek van Caminhando, een solidariteitskoor uit Leuven.

'Caminhando' is een lied van de Braziliaan Geraldo Vandré, zingend voor vrijheid. Caminhando is ook een koor dat liederen brengt in verbondenheid met alle volkeren en verdrukten op de wereld. Deze verbondenheid komt zowel in de inhoud van de liederen als in de verscheidenheid van talen tot uiting.

Op-Maat

mei 2005 - Leuven en Rumbeke
ten voordele van Gezins Activiteiten Centrum Het Balanske (Tielt-Winge)
en Steungroep El Salvador (Roeselare)

Op 30 april en 14 mei bracht Caminhando u een muzikale avond Maat-werk (de foto's vindt u online). U kon genieten van een avond liederen uit de hele wereld, afgewisseld met inhoudelijke teksten en een voorstelling van het project waarnaar de opbrengst van het concert gaat.

U kunt uw steun aan een van de projecten nog betuigen via een gift op rekeningnummer 431-0689031-10 van Caminhando, Jan Stasstraat 2, 3000 Leuven, met vermelding 'Steun Het Balanske' of 'Steun El Salvador'.

Project

Elk jaar gaat de opbrengst van een Caminhando-concert naar het goede doel. Dit jaar steunen we twee op het eerste zicht totaal verschillende organisaties: het Gezins Activiteiten Centrum Het Balanske uit Tielt-Winge, en de Steungroep El Salvador uit Roeselare. Totaal verschillend, en misschien toch ook weer niet?

Met dit programma Op-Maat stellen we de vraag: Op wiens maat is onze samenleving geschreven? Voor wie het meest spectaculair uit de hoek komt en de macht in handen heeft? Of laten we ook ruimte voor diegene die minder hard roept?
Vanuit die gedachte steunen wij met ons programma Het Balanske en de Steungroep El Salvador.
Beide projecten ontwikkelen een aanbod OP MAAT van specifieke doelgroepen die weinig stem hebben in onze maatschappij.

Het Balanske is een uniek centrum waar gezinnen met een persoon met een handicap zich kunnen ontspannen. Zo kunnen de ouders hun kind zien ontplooien zover hun mogelijkheden reiken. Het centrum ondersteunt ouders die hun kind met een handicap zelf opvoeden. Het heeft een groot aanbod van vrijetijdsactiviteiten voor personen met een handicap en voor de andere gezinsleden. Onze steun gaat naar het uitbouwen van een buitenspeelplaats met aangepaste speeltoestellen.

De Roeselaarse Steungroep El Salvador is een organisatie die ontwikkelingsprojecten steunt in dit Midden-Amerikaanse land. Dit land wordt regelmatig geteisterd door rampen: overstromingen, aardbevingen, droogtes, De Steungroep wil de plaatselijke bevolking financieel ondersteunen en de allerarmsten een leefbaarder leven geven. Deze noden worden hen meegedeeld door Dominique Ballegeer, priester in zending die daar werkzaam is.

Met zang en voordracht zetten we op een luchtige wijze deze uitdagingen in de kijker.

Promotie
Koorwebstek

Voor meer informatie over het koor en zijn werking: zie de rest van onze website.

 

Solidariteitskoor Caminhando Leuven
Laatste wijziging: 26 juli 2005 door webmaster | http://www.caminhando.be