P R O J E C T   2 0 0 4     S I Y A T H E M B A

> Startpagina Startpagina  > Project Project  > Project Locaties  > Publiciteit Publiciteit 

Project: Hope


Dit jaar steunen we het project "Hope (Zuid-Afrika)".

Anne-Marie Van Acker-Fieremans, een Vlaamse vrouw, startte in Zuid-Afrika het HIV/AIDS Outreach Prevention and Education program op. Aan de hand van workshops en infosessies worden schoolhoofden en leerkrachten ingelicht over de AIDS-problematiek. Zij krijgen begeleiding en hulp bij het opzetten van activiteiten en initiatieven op school rond AIDS en de preventie ervan. AIDS is een groot probleem in Zuid-Afrika. Slechte informatie of het ontbreken van informatie over de ziekte, de oorzaken en gevolgen, te weinig remmende medicatie, ... heeft verstrekkende gevolgen. Kinderen komen vroegtijdig zonder ouders te staan en moeten het huishouden redden in plaats van hun schoolvorming verder te kunnen zetten, waardoor ze niet kunnen uitgroeien tot weerbare jongeren. Een vicieuze cirkel. Het HOPE-project wil vooral het groeiend aantal weeskinderen opvangen. Het is belangrijk dat zij goed en degelijk onderwijs krijgen, en goede begeleiding bij het vroegtijdig wegvallen van ouders. Zodat deze kinderen de kans krijgen om kind te zijn.


Locaties


1 Mei 2004 : Leuven (20u)
Sint-Geertruikerk, Halfmaartstraat

 • Wie uit westelijke richting komt, neemt in Leuven de E314 (A2) richting Hasselt/Genk. Aan afrit 18 (Herent) verlaat u de autosnelweg. Op het einde van de afrit neemt u het rijvak om naar rechts af te slaan, maar onmiddellijk daarna moet u links voorsorteren om de eerste straat links af te slaan (ter hoogte van carpool parking en winkel van sanitair). U bevindt zich nu in de (oude) Mechelsesteenweg. (vervolg van traject: zie *)
 • Wie uit de richting Hasselt/Genk komt rijdt via de E314 (A2) richting Leuven. Aan afrit 18 (Herent) verlaat u de autosnelweg. Op het einde van de afrit draait u links de nieuwe Mechelsesteenweg in, maar voorbij de oprit van de autosnelweg slaat u weer links af (ter hoogte van carpool parking en winkel van sanitair), de (oude) Mechelsesteenweg in. (vervolg van traject: zie *)
 • (*) Blijf de Mechelsesteenweg steeds rechtdoor volgen, onder de ringviaduct door. Kort daarna maakt de weg een bocht naar links, maar u moet rechtdoor blijven rijden. Dit is de Mechelsestraat. Vanaf hier begint u best naar parkeergelegenheid (vergeet uw parkeerschijf niet!) uit te kijken, want de Sint-Geertruikerk bevindt zich in de eerste straat aan uw linkerkant (op de hoek is een apotheek), dit is de Halfmaartstraat.
 •  
  (Klik op de kaartjes om ze in volle grootte te openen.)

  8 Mei 2004 : Sint-Niklaas (20u)
  Sint-Jozefkerk, Tereken

  Op de E17 Antwerpen - Gent, neem afrit 15 (Sint-Niklaas Centrum). Volg de N16 richting centrum. Rij niet de tunnel in, maar rij het rond punt op, waar je de derde afslag neemt. Sla rechts af aan de eerste verkeerslichten. Een beetje verder zie je de kerk aan je linker kant. Parking: onmiddellijk na de kerk straatje links inrijden. Vermijd het centrum vanwege werken aan grote markt en de stationsbuurt van Sint-Niklaas.

   
  (Klik op de kaartjes om ze in volle grootte te openen.)

  Publiciteit


 • Affiche [PDF]
 • E-mail uitnodiging [TXT]
 • E-mail uitnodiging - ingekorte versie [TXT]

 • Laatste wijziging: 4 April 2004 door webmaster