Met veel plezier kondigden wij het jaarlijkse benefietconcert aan van het Leuvens solidariteitskoor Caminhando. We presenteerden Yaku kawsay, dit is in de Quechua-taal uit de Zuid-Amerikaanse Andes, en staat voor Water is leven. Caminhando bracht u een boeiend en gevarieerd programma met muzikale pareltjes uit de hele wereld, afgewisseld met inhoudelijke intermezzoís. Dirigent Rietje Bruynooghe leidde alles enthousiast in goede banen.

Caminhando is een koor dat liederen zingt in verbondenheid met alle mensen in de wereld. Dat uit zich zowel in de inhoud van de liederen als in de verscheidenheid van de talen waarin gezongen wordt. Al meer dan 15 jaar repeteert een 40-tal koorleden elke woensdagavond in Leuven, met als hoogtepunt een jaarlijks benefietconcert in het voorjaar.

Zaterdag 27 april 2013 - 20u
Sint-Servaaskerk te Lanaken
Ten voordele van Broederlijk Delen
Zondag 5 mei 2013 - 15u
Minnepoort, Dirk Boutslaan 62 in Leuven
Ten voordele van de inwoners van Pinumayu

Dit jaar zongen wij op zondag 5 mei om 15 uur te Leuven, met de medewerking van de stad Leuven voor de inwoners van Pinumayu, een kleine gemeenschap van 24 plattelandsfamilies in de gemeente Independencia, in de Boliviaanse Andes van Zuid-Amerika. Voor de watervoorziening zijn de dorpelingen op dit ogenblik genoodzaakt, gedurende enkele uren te voet, water te halen aan waterbronnen. Met de opbrengst van het concert en giften van sympathisanten, kunnen wij de financiŽle middelen leveren voor de realisatie van een waterinstallatie in het dorp zelf zodat water ter plaatse beschikbaar komt. De dorpelingen staan in voor de praktische realisatie van het project, onder toezicht en met ondersteuning van het gemeentebestuur van Independencia.

Was u niet vrij op 5 mei, dan had u ons op zaterdag 27 april om 20u kunnen komen beluisteren in de Sint-Servaaskerk te Lanaken. Hier zongen wij ten voordele van Broederlijk Delen.